- 
Bridgestone banden

Bridgestone banden

Bridgestone is een bandenmerk dat personenwagen autobanden, 4x4 banden, bestelwagenbanden,  motorbanden, vrachtwagenbanden, busbanden, off the road banden , landbouwbanden en run flat banden fabriceert. De eerste Bridgestone band werd in 1930 gefabriceert in de vorm van onderzoek. Het bedrijf is in 1931 officieel opgericht. De oprichter van Bridgestone is de heer Shojiro Ishibashi (1889-1976).

De naam Bridgestone is een vrije vertaling van de achternaam Ishibashi. In die tijd  was er veel vraag naar Britse en Amerikaanse producten. Hij besloot een naam met een internationale aspect te gebruiken. Bridgestone is namelijk de letterlijke Engelse vertaling van zijn achternaam 'Ishibashi, wat 'stenen brug' betekent. Hij vond het alleen beter klinken wanneer hij de woorden andersom zette, dus werd het Bridge Stone. Zo was de naam Bridgestone banden geboren.

Tegenwoordig is de Bridgestone Corporation, een organisatie die wereldwijd naam heeft gemaakt met de productie van hoogwaardige banden en rubberproducten. Bridgestone Corporation heeft haar hoofdkantoor in Tokyo, regionale hoofdkantoren in Nashville en Brussel. Verder beschikt de Bridgestone organisatie over meerdere technische onderzoekscentra's en ongeveer 60 fabrieken voor banden en omstreeks 100 fabrieken voor andere producten. Bridgstone is vertegenwoordigd met verkoopkantoren in meer dan 150 landen en gebieden over de gehele wereld.

Historie Bridgestone banden

De basis voor Bridgestone Europe werd gelegd in 1972. In 1990 transformeerde de organisatie in het kantoor in Brussel van coördinatiekantoor tot Europees hoofdkantoor.