Let op, door onverwachte drukte bij de transporteurs en leveranciers kan de levering van uw order langer duren dan aangegeven.

Licht metalen velgen worden ook vaak sportvelgen genoemd. Dit komt omdat ze vaak sportief onder de auto staan. De meeste mensen kiezen simpelweg voor lichtmetalen velgen omdat deze een stuk beter eruit zien als stalen velgen. Lichtmetalen velgen kosten echter wel meer dan stalen velgen. De prijzen tussen lichtmetalen varieert tussen een paar tientje tot meer als €1000,- per velg.
Lichtmetalen velgen zijn er in alle soort, maten en zelfs kleuren. De meeste lichtmetalen velgen zijn zilver van kleur. Dit zijn vaak de wat goedkopere velgen. Een iets duurdere variant is polished. De lichtmetalen velg glanst dan net iets meer dan normaal Je hebt dan ook nog chromen velgen, deze maken de velg vaak al wat duurder. Chromen velgen glazen een stuk meer als de normalen zilveren velgen. Verder kunnen lichtmetalen velgen ook nog zwart zijn of zwart chroom. Het komt ook regelmatig voor dat een velg zwart is met een gekleurde rand. Het kan ook zijn dat de hele velg een kleur heeft bijvoorbeeld rood of geel, of goud kleurig denk maar eens aan Subaru velgen.
De maten en soorten zijn ook erg verschillend, je hebt bijvoorbeeld een 22”lichtmetalen met 5 spaken in de velg maar ook 15” velgen met wel 20 spaken. Het varieert heel erg en je hebt keuze genoeg.
Verder zijn er nog de standaard aspecten waarmee je rekening mee moet houden met het aanschaffen van een velg zoals de ET waarde en de steekmaat.