- 
Michelin banden

Michelin banden

Michelin is een van de meest bekende bandenmerken ter wereld. Personenauto’s, 4x4, SUV, Bestelwagens, weg- en crossmotoren, Brommers en scooters, je kunt het zo gek niet bedenken en Michelin heeft een passende band in het assortiment. Bovendien levert het merk kwalitatief prima rubber wat garant staat voor een lange levensduur, optimale veiligheid en grip. Het merk levert banden over de hele wereld en met 110.000 medewerkers is het een van de grootste bedrijven in deze markt.

Michelin Motorsport

Ook binnen de racerij is het merk al erg lang actief en een graag geziene leverancier. Zo is het merk tot en met 2010 jaren lang leverancier geweest binnen de Formule 1, zijn ze actief in de endurance racerij zoals de Le Mans series en leveren ze hoogwaardige banden voor het motor racen. Ook binnen de rallysport heeft het merk zijn sporen nagelaten door races te winnen.

Michelin historie

De geschiedenis van Michelin gaat terug tot 1829. Op dat moment bedacht men dat Rubber gebruikt kon worden als bal en speelgoed voor kinderen. Later werd het fabricageproces overgenomen door een machine. Sinds 1891 begon het merk met het fabriceren van banden voor de fiets. In 1892 organiseerde het bedrijf een fietsrace en strooiden ze nagels op het parcours, om aan te tonen dat een lekke band geen groot probleem meer is door hun uitvinding, het snel verwisselbare wiel. In 1895 verscheen de eerste auto op luchtbanden. De leverancier van deze banden was Michelin. Velen zouden hierna volgen en door innovatie en vooruitstrevende technologie, samen met in acht neming van duurzaamheid, kwaliteit, respect voor de klant en het milieu is het bedrijf daar gekomen waar het nu is, een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld met een netto jaaromzet van bijna 15 miljard euro.