- 
Run flat banden
ZOEK UW BANDENMAAT

Breedte

Hoogte

Inch

Laadvermogen

Snelheidscode

Bandenmaat

205 De breedte in milimeters

R Staat voor bandopbouw R, Radiaal

95 Het draagvermogen van de band

65Staat voor de verhouding van hoogte naar breedte

15Staat voor inch van de velg

HHet snelheidssymbool

Wat zijn Run Flat banden?

In de duurdere prijsklassen, zoals bijvoorbeeld BMW, worden in toenemende mate Run-flat banden gemonteerd. Het voordeel hierbij is dat als de luchtdruk wegvalt, bijvoorbeeld door het rijden door glas of over een spijker, de auto prima bestuur blijft. Je kunt met een snelheid van 80 kilometer per uur nog prima 80 kilometer afleggen. Een garage is dus gemakkelijk te bereiken met deze banden, wat er ook gebeurt.

 

Run Flat banden

De auto's die Run Flat banden hebben zijn ook niet meer voorzien van reservebanden omdat deze simpelweg niet meer nodig zijn. Als u een beetje logisch redeneert kunt u wel bedenken wat dat voor voordelen dat heeft qua auto-ontwerp omdat er geen rekening meer met reservebanden gehouden hoeft te worden. Alleen maar voordelen aan Run Flat banden. Kijk dus snel in onze shop voor deze slimme oplossing.

Hoe merk ik dan als een band lek is?

Dit is een vrij logische vraag maar het antwoord is heel simpel: op het moment dat de bandenspanning snel afneemt, dus u rijdt bijvoorbeeld door glas wat op de weg ligt, zal een extra ingebouwd (en tevens verplicht) bandenspanningsysteem in uw auto een signaal geven op het dashboard dat er iets mis is met uw banden. Simpel maar doeltreffend.

Alle bandenmerken koop je bij Autobanden Collectief, van grote A-merken tot kwalitatieve overige huismerken!