- 
Vredestein banden

Vredestein banden

Vredestein is een Nederlands bandenmerk wat een lange traditie kent. Het bijzondere aan het merk is dat alles wat te maken heeft met de Vredesteinproducten in eigen beheer plaats vindt. Niet alleen het fabricageproces, maar ook het vermarkten van de producten, de marketing, de reseller-keten, het verschepen, alles wordt uitgeregeld door Vredestein zelf. De gedachte hierachter is efficiency waardoor een goed product tegen een lage, marktconforme prijs kan worden aangeboden aan de klant. Vredestein heeft een ruim assortiment banden wat aansluit aan de behoeften van de markt. Naast personenauto’s levert het merk banden voor onder andere bedrijfsauto’s, landbouwmachines en tweewielers. Ook is er een assortiment wat de industrie en de landbouw bedient in haar specifieke eisen en wensen naar een bepaalde bandensoort. Ook innovatieve en speciale banden zijn opgenomen in het assortiment van Vredestein. Naast de Vredestein vier seizoenen band heeft Vredestein banden speciaal voor de zomer en winter, maar ook Run Flat en Spacemaster banden. De spacemaster is een innovatief reservewiel wat verrassend weinig ruimte in beslag neemt. Deze band is nu slechts voor een handvol modellen leverbaar, maar is sterk in opkomst.

Historie

Vredestein is al sinds 1908 actief op de rubbermarkt, echter het moderne Vredestein vond zijn oorsprong in 1946. Het bedrijf vestigde zich op dat moment in Enschede en het initiatief werd groots verwelkomd gezien de industrie en daarmee de werkgelegenheid zich in die regio vanwege de oorlog in een dal bevond. Hierna profileerde het bedrijf zich aanzienlijk op de bandenmarkt. In de jaren ’70 bevond het bedrijf zich wederom in economisch zwaar weer. Dit vanwege de oliecrisis en de economische crisis die destijds heerste. De overheid zag het belang van de onderneming in en nam een aandeel van 51% tot zich. Dit bleek een goede keuze te zijn geweest, gezien het bedrijf zich in de jaren als een stabiele en winstgevende onderneming heeft geprofileerd. Met de diverse lijnen bandensoorten en het nauwkeurig luisteren naar de behoeften van de markt heeft Vredestein bewezen dat dit de sleutel tot succes is voor het overleven en positioneren in de bandenmarkt.

Vredestein banden, de beste autobanden voor veilige kilometers

Vredestein banden zijn de beste autobanden voor veilige klilometers. AutobandenCollectief.nl heeft het grooste assortiment Vredestein winterbanden, Vredestein zomerbanden, Vredestein All Season autobanden en Vredestein SUV banden.