Breedte
Hoogte
Inch
Laadvermogen
Snelheidscode
205 De breedte in milimeters
R Staat voor bandopbouw R, Radiaal
95 Het draagvermogen van de band
65Staat voor de verhouding van hoogte naar breedte
15Staat voor inch van de velg
HHet snelheidssymbool
Met winterbanden onder je auto is bij 7 graden of minder het een betere veiligheid voor jezelf en je mede weggebruikers gewaarborgd. of er nu sneeuw of ijzel op het wegdek ligt een winterband is veiliger bij lage tempraturen. Het is dan ook slim om te kiezen voor winterbanden in de wintermaanden.
Winterbanden zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor een nat of glad wegdek. Winterbanden zullen dan ook beter grip leveren op een glade weg dan zomerbanden of all season banden. Door de extra groeven in het profiel levert de winterband de beste grip bij de winterse omstandheden van tegewoordig.
Iedereen weet tegenwoordig wel wat winterbanden zijn, tenminste ze kennen de winterband. Maar wat is het grote verschil. Waarom heet een winterband een winterband. Ten eerste, een logische reden, een winterband is voor in de winter. De laatste jaren is de winterband pas echt bekend geworden. Voorheen kende bijna niemand de winterband. Ze bestonden echter wel degelijk, alleen werden ze vrijwel niet gebruikt in Nederland. Toen der tijd waren de banden ook een stuk duurder als nu. De banden werden alleen aangeschaft door mensen die op wintersport gingen met de auto. Tegewoordig is de winterband stukken goedkoper en in veel landen verplicht geworden bij winterse omstandigheden. Winterbanden zijn daarnaast speciaal ontwikkeld voor de winters van deze tijd. De groeven in de band zorgen voor een nog betere wegligging. De extra groeven in het profiel worden ook wel lamellen genoemd. deze vervormen tijdens het rijden. De vervorming zorgt voor een schone band bij iedere ronde die de band maakt. Hierdoor ontstaat er een maximale grip op natte ondergronden en besneeuwde wegen.
In de winter bieden winterbanden alleen maar voordelen. Alle voordelen van winterbanden op een rijtje:
Optimale wegliggen en grip dankzij een speciaal rubbermengel
Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal rubbermengsel bij winterbanden. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van de stof silica dat zich gemakkelijk aanpast aan lage temperaturen waardoor de winterband onder de 7 graden merkbaar meet grip (meer dan 12% meer grip) en trekkracht dan bijvoorbeeld zomerbanden. Niet alleen als het ijzelt, regent op sneeuwt maar ook op koude en droge wegen zijn winterbanden zeer voordelig. Winterbanden doen in hun rijcomfort niet onder voor zomerbanden, dus wat let je om in de winter geen winterbanden onder je auto te (laten) monteren? Veiligheid, confort en betere grip en dat door vier banden. Doen!