- 
4 4 suv banden
ZOEK UW BANDENMAAT

Breedte

Hoogte

Inch

Laadvermogen

Snelheidscode

Bandenmaat

205 De breedte in milimeters

R Staat voor bandopbouw R, Radiaal

95 Het draagvermogen van de band

65Staat voor de verhouding van hoogte naar breedte

15Staat voor inch van de velg

HHet snelheidssymbool

Waarom SUV/4X4 banden?

Elke SUV-rijder heeft veel aandacht voor banden.De maat, het merk en de profieldiepte bepaalt of je met je SUV in het juiste spoor blijft. De meeste banden hebben een radiale constructie, een bouwwijze met karkasdraden die radiaal geordend zijn, dit houdt in dat de 4x4 autoband soepeler is en bij lage spanning in de lengte afplat waardoor meer profiel van de band op de grond komt.

De SUV banden zijn zo door ontwikkeld dat ze uitermate geschikt zijn voor SUV's die het merendeel op de openbare wegen rijden. De band kan hoge snelheden aan en blijft presteren. De band heeft het loopvlakpatroon van een normale band, maar genoeg tractie om te gebruiken voor lichte terreinritten. Daar de meesten onder ons bijna niet op onverhard terrein komen, is deze band hoofdzakelijk ontwikkeld voor weggebruik.


Nog niet overtuigd?

Terreinwagens en, in mindere mate, SUV's zijn berekend op gebruik buiten de gebaande wegen. Uiteraard vraagt dat specifieke eigenschappen van een band, De keuze voor de banden is afhankelijk van de voornaamste rijomstandigheden. Worden de meeste kilometers op verharde wegen gemaakt, dan zijn speciale SUV-banden de beste keuze. Deze zijn vergelijkbaar met reguliere banden voor personenauto's, maar door speciale vormgeving van het profiel kunnen ze ook in onverhard terrein, en dan met name zand- en modderwegen en grasland, voldoende tractie bieden. Wordt er veel in ruig terrein gereden, dan zijn terreinbanden de beste keuze. Door een grover profiel bieden zij onder extreme off-road situaties, zoals modderige hellingen en los zand, meer grip.


Toch maar SUV/4X4 banden?

Een wijze keus. Bekijk ons volledig assortiment SUV/4X4 banden alhier.

Alle bandenmerken koop je bij Autobanden Collectief, van grote A-merken tot kwalitatieve overige huismerken!

Atturo banden, Barum banden, Bridgestone banden, Continental banden, Cooper banden, Debica banden, Dunlop banden, Evergreen banden, Falken banden, Firestone banden, Fulda banden, General banden, GENERAL TIRE banden, Gislaved banden, Good Year banden, Goodyear banden, Gripmax banden, GT Radial banden, GTRADIAL banden, Hankook banden, Imperial banden, Kumho banden, LANDSAIL banden, Landsail / Delinte banden, Lassa banden, Mabor banden, Matador banden, Maxtrek banden, Maxxis banden, Michelin banden, MIRAGE banden, NAN KANG banden, Nankang banden, Nexen banden, Nitto banden, Nokian banden, Pirelli banden, Riken banden, Sailun banden, Semperit banden, T-TYRE banden, Taurus banden, TECNICA banden, toledo banden, Torque banden, Toyo banden, Tracmax banden, unigrip banden, Uniroyal banden, Vredestein banden, Yokohama banden, Zeetex banden,