All Season banden

Deze banden zijn voor alle 4 de seizoenen goed bestemt, zolang het geen extreme weersomstandigheden zijn. Hierdoor worden ze ook vaak all weather banden of 4 seizoen banden genoemd. De samenstelling van het rubber en het profiel in deze banden zijn special gemaakt voor de winter en de zomer. Het is zo gemaakt dat je op beide vlakken kan rijden, maar ook niet te veel verliest qua veiligheid. Daarom is het vooral half zomer en half winter profiel. Ook heeft de band een samenstelling die niet te hard en niet te zacht is. Ook is de band bestand tegen zowel hoge als lage temperaturen. Wel is de winterband beter bestand voor koud weer als de all season band, alleen in Nederland is een all season band al vaak genoeg.

Aspecten

Er zijn wel een aantal aspecten waar je naar moet kijken, zo is het dat de zomerband beter blijft presteren bij hoge temperaturen ondanks de goede grip van de all season band. Ook is dat het geval bij een winterband, die zal wel beter blijven presteren bij een hele koude temperatuur.
Wat wel goed te voelen is, is dat bij flinke regenbuien de all season band goede grip zou blijven houden. Het weer dat we in de Benelux hebben is uitermate geschikt voor de all season band.

Overig

Verder moet u ook nog weten dat een all season band in sommige landen niet word erkent als een winterband, en in sommige landen is dit verplicht in sommige maanden of onder sommige omstandigheden. Dus een all season band is dan geen vervanging voor de winterband, hou hier goed rekening mee en bekijk dit van te voren aandachtig. Dit kunt u ook aan de band zelf herkennen, als het een erkende winterband is, staat er een symbool met een sneeuwvlok op. Dit symbool ziet u ook hier rechts in de afbeelding.