Er zijn veel verschillende bandenmerken. Het aanbod is erg groot. Je denkt dan, welke moet ik nou hebben?
Heel simpel. Je kijkt welke banden onder je auto passen en je kiest een merk. Het ene merk is iets duurder maar in verhouding beter van kwaliteit. Het andere merk is juist iets goedkoper en iets minder van kwaliteit. Een aantal bandenmerken zijn:

Bridgestone banden
Goodyear banden
Yokohama banden
Falken banden
Toyo banden
Continental banden
Dunlop banden
Michelin banden
Vredestein banden

Bekijk hier al onze bandenmerken

Bridgestone autobanden

De banden van Bridgestone bieden een onovertroffen evenwicht op het gebied van veiligheid en rijplezier, en combineren een stil, zacht rijgedrag met een uitstekende stabiliteit en levensduur. De door Bridgestone ontwikkelde profielen bieden een hoge weerstand tegen aquaplaning, zodat u uw wagen altijd onder controle hebt.

Goodyear banden

De banden van Goodyear hebben een opmerkelijk lange levensduur en helpt u brandstof te besparen. Zonder tekort te doen aan de kwaliteiten waarmee men een Goodyear band associeert.

Yokohama banden

De banden van Yokohama bieden een optimale balans, gericht op bijvoorbeeld sportieve prestaties, briljante rijeigenschappen op nat wegdek, voorbeeldig rijcomfort, een laag geluidsniveau en uitstekende grip. Ontwikkeld voor sportieve rijder.

Toyo banden

Toyo banden zijn er in alle soorten en maten, maar ze hebben altijd één ding gemeen: ze zorgen voor de perfecte prestaties. Het Japanse wereldmerk staat voor topkwaliteit en de meest moderne technologie. Gedreven door ambitie besteedt onze moedermaatschappij 100 miljoen euro per jaar aan ontwikkeling en onderzoek om de producten en technieken steeds weer verder te perfectioneren. Toyo banden voldoen hierdoor aan de hoogst mogelijke standaard en ze sluiten optimaal aan bij de stijl van de bestuurder en de omstandigheden.

Continental banden

Continental blinken uit in alle weersomstandigheden. Bij nat wegdek, droog wegdek. Alles kan deze sterke band aan.

Dunlop banden

Door de jaren heen is Dunlop altijd al een pionier geweest. Dunlop ingenieurs zijn voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën om van onze banden de best presterende banden in alle weersomstandigheden te maken. We willen er zeker van zijn dat u onder alle omstandigheden de weg kunt voelen .Een asymmetrisch profielontwerp biedt een betere weerstand tegen aquaplaning. De rondlopende centrale rib verbetert de stabiliteit en de stuurprecisie. De asymmetrische plaatsing van de groeven verbetert de grip op nat en droog. De nieuwe generatie Dunlop banden beschikt over een vlakkere bandencontour met een vier tot acht procent groter contactvlak, afhankelijk van maat en type. Een vlakkere contour met een groter contactvlak zorgt voor betere stuur reactie, meer stabiliteit en een verbeterd wegcontact, waardoor de banden sneller en nauwkeuriger reageren. Alleen maar voordelen aan Dunlop banden.

Michelin banden

Innovatie zit in onze genen. Daardoor staan we al meer dan een eeuw aan de top. Eerdere prestaties zijn onze eerste radiaalband in de jaren 50 en onze eerste 'groene band' meer dan een decennium geleden. Vandaag geven we de toon aan met innovaties zoals het Michelin Active Wheel, dat het ontwerp van de toekomstige voertuigen grondig zal veranderen. Onze creatieve aanpak zal nooit de veiligheid, de levensduur en de brandstofbesparing in het gedrang brengen. Daardoor hebben wij de bandenmarkt zo lang kunnen determineren en leiden en kunnen wij inspelen op de verwachtingen van de klanten met nog niet bestaande ideeën.

Vredestein banden

Een bijzonder bedrijf, met een sterke combinatie van onafhankelijkheid, marktgerichtheid, creativiteit en flexibiliteit. Wij zijn een marketing gerichte organisatie, vandaar dat bij ons geldt: wij verkopen geen banden, wij verkopen Vredestein. Van ontwikkeling tot productie en van het ver markten tot logistiek, Vredestein beheerst alle bedrijfsprocessen zelf. De strategie van Vredestein is een belangrijke pijler onder het succes: het creëren van topkwaliteit banden voor een betaalbare, marktconforme prijs.