All Season Banden

Kies bandenmaat

Kies auto

Filters

Breedte

205

Hoogte

55

Inch

16
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Aanbevolen

Tonen 1-24 van 7.031 resultaten

Sorteer op:

Aanbevolen

Waarom goedkope all season banden?

Rijden op goedkope all season banden van Autobandencollectief.nl betekent voordelen op voordelen. Dankzij onze samenwerking met grote merken en grote leveranciers kunnen wij onze autobanden tegen een lage prijs aanbieden.

All season banden zijn ideaal voor het Nederlandse klimaat waar de temperaturen vaak schommelen. De banden zijn geschikt voor alle bestuurders die willen profiteren van het praktische voordeel om niet van banden te moeten wisselen. Met all season banden kun je in alle weersomstandigheden rijden. De goedkope all season banden van Autobandencollectief.nl zijn razendpopulair geworden en dat is logisch want ze zijn veelzijdig en brengen veel voordelen met zich mee.

De compromis van winter- en zomerbanden

Met all season banden, ook wel 4 seizoensbanden genoemd, kun je het hele jaar door rijden. Hoe kan dat? All season banden zijn een compromis van winter- en zomerbanden. Het rubber van de banden is zo samengesteld dat ze bij koude temperaturen zacht blijven en bij zomerse temperaturen hard. Dat is nodig voor de beste grip in beide seizoenen. All season banden ontwikkelen zich steeds meer en worden steeds beter. Echter kunnen 4 seizoensbanden niet tegenop winterbanden bij sneeuw of ijzel. Ook geven zomerbanden in de zomer net iets betere prestaties dan all season banden.

De voor- en nadelen van goedkope all season banden van Autobandencollectief.nl

Om jou te helpen met het maken van je keuze voor all season banden of een andere type band vertellen wij jou graag alle voor en nadelen van goedkope all season banden.

De praktische voordelen van all season banden:

  • Geschikt voor alle weersomstandigheden: Rijdt veilig met alle temperaturen!
  • Je hoeft je banden niet te verwisselen.

De economische voordelen van all season banden:

  • Minder montage/demontage kosten.
  • Geen extra paar winter- of zomerbanden nodig.

De nadelen van all season banden:

  • All season banden hebben minder grip dan winterbanden bij extreem weer zoals heftige sneeuw. Een all season band is een compromi van winter en zomerbanden.
  • Snellere slijtage: All season banden slijten sneller. Wanneer je meer dan 20000 kilometer per jaar rijdt is het voordeliger om zomer- en winterbanden te kopen.
  • Langere remweg in de zomer: Uit testen blijkt dat je remweg 50% langer is bij een noodstop. Met all season banden is het dus goed om iets meer afstand te houden van het verkeer.
  • Brandstofverbruik in de zomer: In de zomer verbruik je net iets meer brandstof dan wanneer je rijdt op zomerbanden. Dit percentage ligt tussen de tien en dertig procent.

Heb jij je keuze al gemaakt? Ga je voor goedkope all season banden? Autobandencollectief.nl heeft ook een ruim assortiment aan goedkope winterbanden en zomerbanden!