Winterbanden

Kies bandenmaat

Kies auto

Filters

Breedte

205

Hoogte

55

Inch

16
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Aanbevolen

Tonen 1-24 van 10.470 resultaten

Sorteer op:

Aanbevolen

3 voordelen van winterbanden

Het is tijd om winterbanden onder je auto te zetten wanneer het 7 graden of kouder is. Elk type band heeft zijn eigen sterke en zwakke punten vanwege de samenstelling van het rubber. Zo bieden winterbanden de beste remweg wanneer het de wegdek koud is en als er ijzel of sneeuw ligt. Naast dit voordeel bieden winterbanden nog meer voordelen:

  • Minder kans op aquaplaning: uitstekende waterafvoer eigenschappen.
  • Kortere remweg in de winter: dankzij de samenstelling van het rubber heb je meer grip in de winter en rijd je dus veiliger!
  • Meer grip is lekkerder rijden: doordat je meer grip hebt rijd je ook vloeiender op de weg.

Hoe kies ik de juiste winterbanden?

Welke winterbanden je kiest hangt af van je rijstijl en je budget. Nadat je een budget in gedachte hebt kun je gaan zoeken naar banden binnen dit budget. Alle banden en merken hebben hun eigen kwaliteiten waar ze in uitblinken. Ga je voor prestaties of vind je het prettig dat de band zo stil mogelijk is? Zo blinken banden van Dunlop uit op een wegdek met sneeuw of veel regen. Michelin winterbanden blinken weer uit op een koud en droog wegdek en doet het ook prima op een nat wegdek. En zo staan Vredestein winterbanden bekend om als de beste winterbanden binnen zijn prijssegment voor en droog wegdek met ook uitstekende prestaties tijdens regen en sneeuw. Daarnaast heeft deze band ook nog een laag brandstofverbruik.

Alle banden van Autobandencollectief.nl zijn gekeurd en veilig. Tijd om je zomerbanden te verwisselen voor winterbanden? Of ben je op zoek bent naar goedkope all season banden of all season banden uit het duurdere segment? Met Autobandencollectief.nl rijd je altijd verantwoord op de weg. Met zowel goedkope autobanden als high quality autobanden.

Alle banden die wij verkopen kunnen wij bij jou thuis laten monteren. Heb je liever dat wij de banden voor jou monteren? Dat kan bij één van onze montagepartners die in heel Nederland zitten. Kies een van beide opties bij het bestellen, volg de eenvoudige stappen en voordat je het weet rijd je veilig op de weg!

Twijfel je welke winterbanden je moet aanschaffen of heb je advies nodig bij het maken van je keuze? Neem contact op via ons contactformulier of bel naar 0900-3311133 voor €0,80 per minuut.

Wanneer vervang ik mijn banden?

Het is verstandig om tijdig nieuwe banden aan te schaffen. Maar hoe herken je dat het tijd is voor nieuwe banden? Het belangrijkste is om regelmatig je profieldiepte te controleren. Komt je profieldiepte in de buurt van het minimale wettelijk verplichte? Dan is het tijd om jouw banden te vervangen. Dit betekent dat jouw banden gladder worden en dat verhoogd de kans op een ongeluk. Ook kun je merken dat je wat meer grip verliest op de weg of dat er kleine scheurtjes in je banden zitten. Voor zomerbanden is het wettelijk verplichte bandenprofiel 1,6 millimeter. Echter kun je ze beter vervangen wanneer ze 2 millimeter zijn! Voor winterbanden is het minimum 4 millimeter. Zit je hier net iets boven? Laat ze vervangen.