205/55 R16 Zomerbanden

Filters

Breedte

205

Hoogte

55

Inch

16
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Toon meer
Aanbevolen

Tonen 1-24 van 421 resultaten

Sorteer op:

Aanbevolen

Waarom zomerbanden?

Waarom zou je zomerbanden gebruiken? “Kan ik niet nog even doorrijden op winterbanden?” Nee, het is verstandig om in de zomer over te gaan op zomerbanden onder jouw auto. Het grootste deel van het jaar rijden bestuurders op zomerbanden. Zomerbanden gebruik je wanneer het boven de 7 graden is. In het algemeen rijden bestuurders van een auto ongeveer 8 maanden op zomerbanden. Deze periode is doorgaans van maart tot en met oktober.

Zomerbanden zijn in deze periode verstandig omdat ze gemaakt zijn voor deze weersomstandigheden en jouw het autorijden veiliger maken. Zomerbanden hebben een unieke rubbersamenstelling wat de grip bevorderd waardoor je lekkerder en fijner rijdt. Daarnaast slijten de zomerbanden in de zomer minder snel dan winterbanden of all season banden.

Nog een aantal voordelen van zomerbanden in de zomer ten opzichte van winterbanden of all season banden:

  • Zomerbanden hebben een uitstekende grip bij temperaturen vanaf 15 graden of hoger.
  • Zomerbanden accelereren beter.
  • Zomerbanden slijten minder snel bij gebruik in de zomerperiode.
  • Zomerbanden hebben een kortere remweg.
  • Zomerbanden verhogen de veiligheid in de zomermaanden

Kun je ook op all season banden rijden in de zomer? Ja, dat kan. All season banden zijn een mix van zomerbanden en winterbanden. All season banden zijn een voldoende in de zomer en winterperiode. Echter blinkt een zomerband uitstekend uit in de zomerperiode en een winterband in de winterperiode.

Zomerbanden: profieldiepte en bandenspanning

De wettelijke profieldiepte van een zomerband is 1,6 millimeter. Dit is wettelijk vastgesteld voor jouw veiligheid. Wanneer je nieuwe zomerbanden hebt gekocht is de profieldiepte meestal tussen de 6 en 8 millimeter. Je zomerbanden zitten dus ver boven het minimum en je rijdt weer veilig op de weg. Maar wat zijn de gevolgen als de profieldiepte minder is dan 1,6 millimeter? De gevolgen kunnen groot zijn. Zo verlies je sneller het contact met de weg als er te weinig profiel op zit. Daarnaast kunnen zomerbanden met weinig profiel het water moeilijk afvoeren wat zou kunnen lijden tot het wegglijden van jouw bestuurbare auto.

Controleer dus regelmatig jouw profieldiepte om ervoor te zorgen dat je altijd zo veilig mogelijk de weg op gaat. Je kunt je profieldiepte het beste controleren voordat je hebt gereden, dus wanneer je banden koud zijn.

Het is belangrijk om de juiste bandenspanning te hebben voor jouw auto. Ook dit is erg belangrijk voor de veiligheid. De bandenspanning kan per auto anders zijn. De bandenspanning staat vaak genoteerd in het instructieboekje van de auto, of aan de binnenzijde van de tankdop. De juiste bandenspanning is niet alleen goed voor de veiligheid maar ook goed voor de portemonnee. Wanneer je met de juiste bandenspanning rijdt, gebruik je minder brandstof en slijten je banden minder snel. Meestal ligt de bandenspanning tussen de 1,8 bar en 3,2 bar maar het is belangrijk om de juiste bandenspanning voor jouw auto te gebruiken.

Zijn mijn banden aan vervanging toe?

De minimale profieldiepte voor zomerbanden is 1,6 millimeter. Het is verstandig om je banden te vervangen wanneer ze een profieldiepte van 2 millimeter hebben. Dan zijn je banden vervangen voordat ze jouw veiligheid in gevaar brengen.
Wanneer je nog op winterbanden rijdt moet de profieldiepte 4 millimeter zijn. Ook bij winterbanden geldt, pak het iets ruimer en vervang je banden tijdig.

Uiteraard kun je ook voelen dat je minder grip op de weg hebt. Wanneer je minder grip op de weg ervaart is het natuurlijk ook verstandig om je banden te laten controleren en wellicht te vervangen.

Bestellen of montage?

Bij Autobandencollectief.nl kun je eenvoudig autobanden bestellen die met een snelle levering bij jouw thuis worden afgeleverd. Echter kun je er ook voor kiezen om de banden te laten bezorgen bij een van onze montagelocaties. Na het maken van een afspraak monteren wij jouw nieuwe zomerbanden op jouw auto.